UMNO Putrajaya Perkenal Inisiatif Isi Minyak Percuma Dua Kali Sebulan

PUTRAJAYA – Penduduk Putrajaya yang menggunakan motosikal berkuasa 150cc dan ke bawah berpeluang mengisi minyak secara percuma dua kali sebulan menerusi inisiatif yang dilaksanakan Pemuda UMNO bahagian itu.

Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata program yang dilaksanakan pada setiap minggu kedua dan ketiga itu bertujuan meringankan beban kewangan di kalangan penduduk, khasnya generasi muda.

Tengku Adnan, yang juga Anggota Parlimen Putrajaya, berkata program itu yang bermula hari ini merupakan lanjutan daripada inisiatif yang dilaksanakan di
Labuan dan Kuala Lumpur sejak bulan lepas, ternyata mendapat sambutan positif masyarakat.

“Program ini telah diadakan dua kali di Labuan, diikuti di Bandar Tun Razak, Segambut, Bukit Bintang, Setiawangsa dan Lembah Pantai di Kuala Lumpur dan ia akan diperluaskan ke kawasan lain secara berperingkat.

“Inisiatif ini akan diperluaskan lagi, dan akan diteruskan bergantung kepada keadaan ekonomi semasa,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Program Jom Isi Minyak di stesen Petronas, Presint 9, di sini hari ini.

Dalam program yang bermula pada 6 petang itu, sebanyak 200 motosikal berjaya diisi, di mana penunggang dilihat begitu teruja apabila sanggup beratur seawal 5 petang. – BERNAMA

IMG-20170214-WA0067

IMG-20170214-WA0038

IMG-20170214-WA0031

IMG-20170214-WA0028

%d bloggers like this: