Berita

Calon BN PRU14: Jangan Buat Spekulasi – Tg Adnan

KUALA LUMPUR – Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini meminta semua pihak agar tidak membuat sebarang spekulasi berhubung senarai calon BN yang akan bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Beliau berkata pemilihan calon dibuat oleh Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan teliti dan meminta agar tiada pihak terguris hati apabila nama calon diumumkan tidak lama lagi.

“Kita dah buat percaturan mengenai siapa yang layak jadi calon dan kita minta agar semua ikut prinsip walla’, wasatiyyah dan tabayyun. Siapa yang akan jadi calon, tunggu sahajalah kerana apa yang penting kita perlu bersatu dalam memastikan kemenangan bagi pihak kita.

Saya juga percaya penamaan calon akan dibuat lebih awal sebelum 28 April. Terima sahaja dengan hati terbuka,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Penyerahan Kunci Rumah Wilayah Persekutuan (RUMAWIP) Residensi Razakmas kepada 427 pemilik kediaman itu, di Bandar Tun Razak, Cheras di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas mengenai ura-ura, Ketua Wanita UMNO, Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil bakal bertanding sebagai calon Parlimen Bandar Tun Razak.

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan 28 April untuk penamaan calon manakala pengundian pada 9 Mei.