10 Alasan Mengapa Ku Nan Menjadi Mangsa?

1. Selagi DS Ku Nan ada, selagi itulah UMNO tidak dapat dilumpuhkan kerana walaupun akaun UMNO dibekukan, DS Ku Nan adalah punca sumber kewangan UMNO.

2. Sekiranya peribahasa ‘tangan dipulas, kaki dikepak’ dibuat terhadap DS Ku Nan, UMNO akan ditarik oleh hidung Presiden Bersatu.

3. DS Ku Nan ada tonggok kepimpinan tertinggi UMNO yang berpengalaman, bijaksana dan dihormati oleh ahli UMNO.

4. DS Ku Nan mempunyai pengaruh yang amat kuat terhadap sebahagian besar MP UMNO, ugutan terhadap DS Ku Nan bermakna ugutan terhadap hampir semua MP UMNO.

5. Semua rahsia, strategi, maklumat, data, political connection dalam dan luar negara, ada pada diri DS Ku Nan. Lulus jarum, lulus lah kelindannya.

6. Bersatu akan kembali kuat untuk menganti UMNO jika DS Ku Nan berjaya dipengaruhi.

7. Harta dan duit UMNO selama tun Mahathir menjadi Presiden UMNO termasuk yang dilarikan oleh Tun Mahathir dan Daim semua rahsia dalam pengetahuan DS Ku Nan.

8. Parlimen Putrajaya adalah lambang keunggulan politik parti pemerintah, di mana maruah PM dan presiden PM mahu diletakkan jika kerajaan yang berpusat di Putrajaya, namun Parlimen Putrajaya milik UMNO. Bersatu hanya akan dapat menguasai Parlimen Putrajaya jika DS Ku Nan tidak ada.

9. Penghormatan semua ketua bahagian dan grass roots UMNO terhadap DS Ku Nan adalah sangat tinggi. Jatuhkan imej dan maruah DS Ku Nan, UMNO lebih mudah dikalahkan.

10. Semangat dan daya juang DS Ku Nan dalam UMNO menjadi contoh dan tauladan (role model) buat ahli UMNO, mesti dihapuskan.

Kredit: Firda Ayu

%d bloggers like this: